Index Index

Despre MineLa un moment dat am redus pagina la "Dubito ergo cogito, cogito ergo dubito, dubito ergo cogito, cogito ergo ...".. apoi am modificat-o in niste lucruri impersonale si irelevante.. si-acum trec in alt registru.
Nicaieri in site nu scrie ceva "despre mine" si nici nu e necesar. Asa ca pagina asta e mai mult un moft.


Ma uit noaptea dintr-o camera [inchiriata] si vad multe blocuri cu 8 etaje sau mai mult, cu multe geamuri iluminate. Aud sau nu o masina pe-afara, muzica din winamp sau a vecinilor de deasupra. Citesc sau nu o carte, un curs sau o pagina web. Ma gandesc sau nu la oameni care au fost, altii ce temporar sunt sau lucruri ce ar putea sa fie. Dar nu ma gandesc prea mult, ca ma grabesc sa dorm, pentru a ma trezi proaspat pentru o noua zi de lucru. Si ma trezesc mereu intarziat, ma grabesc, alerg, iar ma grabesc, iar alerg si abia la sfarsitul zilei, aproape jumatate din an pe intuneric, ma trezesc (cu-adevarat) pentru o noua seara. Intre multe blocuri cu 8 etaje sau mai mult. Si probabil ca si viata voastra, a celor ce cititi (cine altcineva ar ajunge aici), se intampla mai mult la lumina becului. Raman amintirile locuri unde-am fost si un "sa stiu" care ne tin in viata. Si traim mereu cu comoditatea de a nu schimba. Si munca [prea] multa pentru un confort inutil. Zadarnice toate, impreuna cu "a sti" si "a avea". Dincolo de teribilismul [adolescentin] aparent al unor astfel de afirmatii, ramane adevarul lor in momentul in care le resimti cu-adevarat. Si nu ma refer doar la irelevantul ciclu al vietii intelectualului middle-class din Romania. Moarte si viata, lumina si-ntuneric, iarba cosita si placa de beton, impreuna la fel, manifestari impersonale ale dansului ultimei realitati. Care totusi, undeva in drumul lor spre manifestare devin personale. Ca si mine.

Totul e aici. Mai mult sau mai putin.

[Imaginea din dreapta a fost realizata dintr-o fotografie a unei scari din Catedrala din Wells facuta de Hugh Lester si o piatra de mormant din Cimitirul Central din Cluj-Napoca, fotografiata de Gelu Lupas.]
5 mar 1999 -