Index Index

Mexicani


     Aţi ajuns pe o pagină cu mexicani. Aici vă vom introduce în mexicanologie, deşi nu ştim exact cu ce se ocupă sau dacă există.
     Să începem cu istoria. Sunt probabil mulţi oameni care au desenat mexicani când erau mici, chiar am auzit de unul care, citez, "desenez mexicani de patru ani". Presupun că există chiar oameni - deşi nu ne numărăm printre ei - care desenează mexicani de la patru ani, însă important nu este timpul ocupat cu această îndeletnicire, ci lexicul de mexicani folosit. În iarna aceasta am făcut şi noi trecerea înspre un nivel superior, trecând de la mexicanii copilăriei la mexicani demni de toată atenţia. Cuprinşi de entuziasmul oricărui început, sperăm să transformăm mexicanii în ceva deosebit, care să poată fi folosit pe post de terapie pentru tot felul de boli ascunse sau vizibile, pe post de hrană pentru cei ce nu au timp să plece de la servici în pauza de masă, ca stimulent pentru cei care toata ziua nu au altceva mai bun decât să caute site-uri pe internet de care să râdă şi ca multe altele. Mexicanii apar din toate domeniile si, credem, au aplicabilitate în toate domeniile, după cum veţi vedea în cele ce urmează.     Cum a luat naştere mexicanologia? Un grup de vreo 10 persoane, venind ca toţi oamenii normali care circulă cu trenul (adică fară loc) de la Vatra Dornei, cu Foamea (ca sa sporim groaza în audienţă), s-a împărţit, băieţii adunându-se la un geam pe care văzându-l aburit şi neglijat au început să-l deseneze.. La început bunicuţa care spală pe jos şi mexicanii standard, urmând apoi ca totul sa vină de la sine. Până la Cluj (unde am coborât eu) numărul mexicanilor a fost deja foarte mare, şi au continuat să-i bântuie pe cei rămaşi în tren până pe la trei dimineaţa (adică până la Sighişoara). Reconstituirea "pe hârtie" a fost făcută de către Bogdan, Ana şi Cure la Sighişoara, dar mulţi s-au pierdut în aburii de pe geam fie datorită absenţei memoriei de lunga durată (excepţia fiind Cure) fie lipsei persoanelor implicate la reconstituire. Dacă tot am ajuns să dau nume să trecem în revistă şi vinovaţii: Cure, Bogdan, Mark, Tamas, Ana, Oana si eu. Probabil lista se va extinde, odată cu implicarea voastră. Primii mexicani prezentaţi aici au fost desenaţi pentru a fi scanaţi de către Bogdan.
     Dorim ca această pagină să fie un început pentru "ce va să vină", invitându-vă pe toţi sa vă aduceţi contribuţia la dezvoltarea comunităţii noastre de mexicani. Pentru început vom face această pagina de prezentare a mexicanilor, pe care o puteţi îmbogăţii trimiţându-ne mexicanul dumneavoastră pe care îl vom introduce în galerie, urmând ca ulterior să iniţiem un forum, să categorizăm mexicanii şi chiar, dacă mai sunt mexicani pe lume, să ne adunăm sub sombrero la o tequilla.
     Până la publicarea primelor articole care tratează problema mexicanologiei vă invităm să treceţi în revistă principalul material cu care această ştiinţă se ocupă:


Din păcate recomandăm Internet Explorer 5.0+. Vom încerca cât mai repede să facem să meargă bine şi în Opera, Mozilla, Netscape şi Phoenix.7 mar 2003 -