Index Index

Programe    Programele existente în această pagină pentru download sunt facute de mine. Chiar dacă nu sunt extraordinare (sau poate nici măcar utile), m-au ajutat să mai învăţ câte ceva.. [Pagina nu contine "noutati", ultimele adaugari fiind facute in 1999.. probabil o sa revin asupra ei cand o sa gasesc timp si pentru asta]


  • Două mini-jocuri de Windows: clasicul Tetris într-o nouă prezentare: Stresstris (StressTris40f.zip [17.09.1998] 2.42Mb), şi un joc simplu dar captivant, numit Hoffis (WinHoffis20.zip [24.01.1999] 2.50Mb) după numele celui ce deţine drepturile intelectuale asupra lui. Dacă vă place Hoffisu', puteţi să trimiteţi un mail la i97hif@infocib.ase.ro


  • Am încercat să fac un Remote Process Viewer (WinAssist20.zip [08.10.1999] 47Kb) care, în cele din urmă, a căpătat o formă rezonabilă. Cu ajutorul acestui program puteţi monitoriza procesele care se execută pe un alt calculator. Puteţi de asemenea să porniţi procese noi sau să le opriţi pe cele existente. Programul este format din două componente, un client şi un server, legătura făcându-se folosind protocolul TCP/IP. Serverul poate fi setat să pornească automat la lansarea Windows-ului. Programul rulează atât pe platforme Win95/98, cât şi Win NT.
    [news 07.06.2001] Datorita faptului ca la un moment dat mi-a disparut computerul, am pierdut si sursele acestui program (recuperand doar v1.0 de la Adi - mersi mult :).. Azi, avand nevoie de el pe Win2000, mi-am pus la incercare skill-urile de asm si, dupa un pic de "programare" in hiew, acum merge si pe acest sistem de operare.
  • Dacă modificaţi frecvent fişiere binare şi doriţi să păstraţi diferenţele într-un fişier (sunteţi un "hacker" să zicem), puteţi folosi programul meu de comparare: CmpFile10.zip [23.03.1999] 784Kb. Deşi sunt altele mai complexe şi mai uşor de manevrat (acesta este din linia de comanda, numai setarea se face în fereastră), programul este suficient pentru cineva care nu are pretenţii prea mari (nu face patch-uri).
  • Pentru cineva care doreşte să gestioneze colecţii de resurse, public aici un program care poate servi scopului propus (ResManager10.zip [04.09.1999] 744Kb). Programul vine cu un DLL ataşat (cu documentaţie completă) care pune la dispoziţia programatorului funcţiile necesare pentru manipularea acestor fişiere. DLL-ul poate fi accesat pentru download şi separat: ResMng10.zip [11.09.1999] 29.1Kb. Am testat funcţionalităţile bibliotecii şi am revizuit unele funcţii pentru viteză şi sper să nu mai conţină bug-uri. Obs: ResManager este un gestionar de resurse şi nu un viewer, editor etc.
  • Deşi se găsesc pe Internet zeci de countere şi programe pentru supravegheat accesul paginilor, am făcut şi eu unul: Sapp301.zip [28.03.1999] 41.1Kb. Programul este un DLL care se adaugă la secţiunea SCRIPTS a server-ului dvs. şi permite utilizarea unui counter, a unui fişier LOG care să păstreze informaţii despre cei care vă vizitează pagina şi posibilitatea ca pagina să arate diferit în funcţie de IP-ul celui care o vizualizează. S-ar putea să întâmpine probleme (în ce priveşte viteza de răspuns) la accesul concurent al mai multor utilizatori.


  • Când faci o pagină care conţine multe legături interne active (cum este cea cu mitologia greco-romană făcută de mine) ai nevoie de verificarea validităţii acestora. Există programe specializate cum ar fi LinkBot sau SiteHog, dar când îţi expiră perioada de trial trebuie să te descurci cu ce ai (sau.. alte metode :). Aşa a apărut LinksValidator (LinksVal11b.zip [09.02.1999] 816Kb). Această versiune are editorul destul de rudimentar, dar poate fi folosită pentru a detecta erorile din HTML-uri şi a le corecta.6 dec 2000 -